Hoe werkt het precies? 

Roofclix maakt gebruik van twee natuurkundige principes: reflectie en convectie. 
Door reflectie van het zonlicht tot 80%, kan zonnestraling nauwelijks omgezet worden in warmte. Het kleine beetje warmte dat toch ontstaat wordt in de luchtspouw tussen het dak en de Roofclix tegels afgevoerd door de net niet stilstaande lucht (convectie). In de winter werken Roofclix juist als een isolatielaag om de warmte binnen te houde. 

Past Roofclix op elk plat dak?

Ja, wij kunnen Roofclix op elk plat dak monteren. Ook als er sprake is van een hellingsgraad. Indien uw dak uitgerust is met grind, zullen we dat eerst verwijderen. 

Overigens is ieder project maatwerk. Wij komen uw dak opmeten, inspecteren, stellen eventuele herstelwerkzaamheden voor en plaatsen vervolgens de Roofclix met ons eigen team van specialisten. 

Wat is het verschil met een groen dak?

Een groen dak heeft ook een isolerende werking en fungeert verder als waterbuffer. Daarmee is het een mooie toepassing. Echter, de meeste daken kunnen de ballast van een groen dak niet dragen. Daarmee is het vaak geen optie. Bovendien hebben groene daken onderhoud nodig, Roofclix niet. Ook is Roofclix mee te nemen naar een volgend pand en 100% recyclebaar. Kortom: beiden zijn waardevol maar niet voor dezelfde situaties. 

Ik kan mijn dak toch gewoon wit verven?

Witte verf reflecteert niet zo goed als Roofclix en wordt snel vies. Bovendien worden Roofclix bij elke regenbui gereinigd door de specifieke vorm van de tegels waar vuil zich op een wit geverfd dak juist ophoopt. Tenslotte vormen Roofclix samen met het dak een nieuw systeem waar een lucht spouw onderdeel van uitmaakt. Deze is cruciaal voor het afvoeren van restwarmte. 

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd is afhankelijk van de specifieke eigenschappen van uw dak en gebouw en de aan/afwezigheid van koelinstallaties. Op aanvraag kunnen we uw terugverdientijd berekenen. Gemiddeld is de terugverdientijd zo'n 3 jaar.

Wie zegt dat het werkt?

Wij van Roofclix adviseren Roofclix. Maar wel op basis van uitgebreide testresultaten op bestaande projecten èn toetsing van de werking door onafhankelijke kennisinstituten waaronder Actiflow en Hogeschool Windesheim.

Zijn Roofclix herbruikbaar?

Roofclix zijn zeker herbruikbaar. U kunt ze meenemen naar een nieuw te betrekken pand. Roofclix hebben een levensduur van 40+ jaar. Aan het einde van de levensduur zijn ze volledig recyclebaar. Dat proces kan tot 7 keer herhaald worden.

Wie zijn jullie?

Roofclix is een product van Sustainable Durable Systems B.V. Wij zijn een gedreven club professionals die het klimaatvraagstuk uiterst serieus nemen. Met een team van ondernemers, ingenieurs en sociale wetenschappers werken we aan de ontwikkeling en vermarkting van oplossingen voor het klimaatvraagstuk. 

Wat is jullie missie? 

Wij zien dat we in hoog tempo te maken krijgen met klimaatproblemen. Extreem weer, hete binnensteden, watertekort en overstromingen, bosbranden en afnemende biodiversiteit. Soms maakt het je moedeloos. Tegelijkertijd geloven we in de kracht van innovatie en het oplossend vermogen van de mens. Daar willen wij met onze oplossingen aan bijdragen. Samen houden we de aarde leefbaar.